18
Мај 18

Во организација на Министерството за надворешни работи, Дипломатскиот клуб и фирмата „Дајнерс Интернејшнел“, на 12 и 13 мај 2018 годнаа, се одржа 29-иот дипломатски (пролетен) Дипломатски тениски турнир. Оваа е прв пат дипломатите од МНР и оние од акредитираните амбасади во Република Македонија со бизнисмените во Македонија да ги одмерат силите на тениските терени во Тафталице во Скопје.

На овој турнир земаа учество 48 тенисери, а се натпреваруваа во двојки. Првото место го зазема двојката составена од претставникот на ОБСЕ Нунер и на Украина Палахувенец, која во финалето ги победи претставничките на Словачка и Македонија, а третото место го освои двојката од Словенија. Во име на Дипломатскиот Клуб на победниците им беа посделени книги издадени од страна на Клубот.

Проекти на ДК

Дебата „Преспанскиот договор, меѓународната позиција на РМ и...“

На 20 септември 2018 година, во Министерството за надворешни работи на Република Македонија се одржа Дипломатско-академска...

Идни активности на дипломатскиот клуб-скопје

19 јуни 2018 средба со Бејли
28 јуни 2018 средба со Нато во РМ
12 септември 2018 средба со Колбер