11
Окт 18

Во организација на Министерството за надворешни работи на Република Македонија и на Дипломатскиот клуб – Скопје, на 6 октомври се одржа традиционалниот Дипломатски тениски турнир по повод државниот празник „11 октомври“. Оваа година, коорганизатор и спонзор на турнирот беше Францускиот културен центар во Скопје.

Победничка во женска конкуренција беше Сандра Исмаиловичова, претставничка на Амбасадата на Словачка.

Во машка конкуренција првото место го зазема двојката - Јоже Сирониќ од Словенија и Драган Петковски од Македонија, додека второто место им припадна на Оливие Пишери од Франција и на рускиот амбасадор Сергеј Баздникин.

Проекти на ДК

Дебата „Преспанскиот договор, меѓународната позиција на РМ и...“

На 20 септември 2018 година, во Министерството за надворешни работи на Република Македонија се одржа Дипломатско-академска...

Идни активности на дипломатскиот клуб-скопје

19 јуни 2018 средба со Бејли
28 јуни 2018 средба со Нато во РМ
12 септември 2018 средба со Колбер