11
Окт 18
  • Печати

Во организација на Министерството за надворешни работи на Република Македонија и на Дипломатскиот клуб – Скопје, на 6 октомври се одржа традиционалниот Дипломатски тениски турнир по повод државниот празник „11 октомври“. Оваа година, коорганизатор и спонзор на турнирот беше Францускиот културен центар во Скопје.

Победничка во женска конкуренција беше Сандра Исмаиловичова, претставничка на Амбасадата на Словачка.

Во машка конкуренција првото место го зазема двојката - Јоже Сирониќ од Словенија и Драган Петковски од Македонија, додека второто место им припадна на Оливие Пишери од Франција и на рускиот амбасадор Сергеј Баздникин.