12
Окт 18

Во куќата на Македонската академија на науките и уметностите „Уранија“ во Охрид, на 30 септември 2018 година се одржа промоцијата на Зборникот „За и од Киро Глигоров“, а по повод и 25-тата годишнина од приемот на Република Македонија во Обединетите нации.

За значењето на овој Зборник, личноста на Киро Глигоров и неговата улога во процест на приемот на Република Македонија во Обединетите нации, говореа поранешниот советник на претседателот Глигоров и член на Клубот, Ахил Тунте, претседатеот на МАНУ, Таки Фити и претседателот на Клубот, Виктор Габер. Собирот го поздрави и градоначалникот на Охрид, Јован Стојановски.

На оваа промоција беше претставен и петтиот број на списанието на Дипломатскиот клуб „Дипломатски летопис“ од страна на главниот уредник на списанието, Драган Јањатов.

Проекти на ДК

Дебата „Преспанскиот договор, меѓународната позиција на РМ и...“

На 20 септември 2018 година, во Министерството за надворешни работи на Република Македонија се одржа Дипломатско-академска...

Идни активности на дипломатскиот клуб-скопје

19 јуни 2018 средба со Бејли
28 јуни 2018 средба со Нато во РМ
12 септември 2018 средба со Колбер