27
Мај 19

По повод устоличувањето на новиот јапонски император Наровхито, членови на Дипломатскиот клуб се запишаа во книгата отворена во јапонската Aмбасада во Скопје. Ова е уште една активност на Клубот во рамките на одржувањето блиски контакти со колегите, странски дипломати, во Скопје.Од јапонската Амбасадорка бевме известени дека новоизбраниот претседател Стево Пендаровски ќе биде поканет да присуствуваат на официјалната инаугурација во Јапонија која ќе биде организирана наесен.

 

Проекти на ДК

Дебата „Преспанскиот договор, меѓународната позиција на РМ и...“

На 20 септември 2018 година, во Министерството за надворешни работи на Република Македонија се одржа Дипломатско-академска...

Идни активности на дипломатскиот клуб-скопје

19 јуни 2018 средба со Бејли
28 јуни 2018 средба со Нато во РМ
12 септември 2018 средба со Колбер