27
Мај 19
  • Печати

По повод устоличувањето на новиот јапонски император Наровхито, членови на Дипломатскиот клуб се запишаа во книгата отворена во јапонската Aмбасада во Скопје. Ова е уште една активност на Клубот во рамките на одржувањето блиски контакти со колегите, странски дипломати, во Скопје.Од јапонската Амбасадорка бевме известени дека новоизбраниот претседател Стево Пендаровски ќе биде поканет да присуствуваат на официјалната инаугурација во Јапонија која ќе биде организирана наесен.