Филтер
 • Излезе од печат новиот број на списанието „Дипломатски летопис“

  semel pro semper2-01

  Кон крајот на минатата година од печат излезе вториот број на списанието „Дипломатски летопис“ во издание на Дипломатскиот клуб-Скопје, тематски посветен на 25 годишнината од осамостојувањето на Македонија. Поврзано со овој јубилеј, како и со навршувањето 5 години од заминувањето  на првиот  претседател на Република Македонија Киро Глигоров  во рубриката „галерија“ се објавени изјави за неговото дело на повеќе негови  современици од земјата и странство.

   Исто така, во списанието ексклузивно е објавена статијата „За правците на возобнова на урнатата надворешна политика на Република Македонија“ на професорот  д-р Љубомир Д.Фрчкоски, поранешен министер за надворешни работи на Р.Македонија. Натаму како прилози од „Историјата на македонската дипломатија“, следат написите „Република Македонија на дипломатската сцена“, на Ахил Тунтев, „Независноста на Македонија – првостепена задача“ на амбасадорот Трајан Петровски  и други.

 • Среќна нова година

   „ТРАДИЦИОНАЛНО ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА СТАРА НОВА ГОДИНА”  Членовите на Извршниот одбор на Дипломатскиот клуб во поширок состав и година се собраа да го одбележат празникот Василица и почетокот на Новата година (стар стил).

 • Среќна нова година - Дипломатски Клуб Скопје

  ДИПЛОМАТСКИ КЛУБ – СКОПЈЕ

  Василица 2014 во Џино

  СРЕЌНА НОВА ГОДИНА

Проекти на ДК

Дебата „Преспанскиот договор, меѓународната позиција на РМ и...“

На 20 септември 2018 година, во Министерството за надворешни работи на Република Македонија се одржа Дипломатско-академска...

Идни активности на дипломатскиот клуб-скопје

19 јуни 2018 средба со Бејли
28 јуни 2018 средба со Нато во РМ
12 септември 2018 средба со Колбер