24
Мај 18

Дипломаткиот клуб, кој во мај 2017 година, по повод 100-тата годишнина од раѓањето на првиот претседател на Република Македонија Киро Глигоров, беше иницијатор за одржаната научна конференција „Улогата на Киро Глигоров во меѓународното етаблирање на Република Македонија“, во соработка со Македонската академија на науките и уметностите ја подготви и издаде книгата - Зборник „За и од Киро Глигоров“.

Повеќе: Промицијата на книгата - Зборник „За и од Киро Глигоров“

18
Мај 18

Во организација на Министерството за надворешни работи, Дипломатскиот клуб и фирмата „Дајнерс Интернејшнел“, на 12 и 13 мај 2018 годнаа, се одржа 29-иот дипломатски (пролетен) Дипломатски тениски турнир. Оваа е прв пат дипломатите од МНР и оние од акредитираните амбасади во Република Македонија со бизнисмените во Македонија да ги одмерат силите на тениските терени во Тафталице во Скопје.

Повеќе: Успешно одржан тенискиот турнир на дипломатите и бизнисмените

11
Апр 18

semel pro semper2-01

Излезе четвртиот број на списаниетпо „Дипломатски летопис“, што го издава Дипломатскиот клуб-Скопје.

Документ: Дипломатски Летопис број. 4

Повеќе: Излезе четвртиот број на списанието „Дипломатски летопис“

31
Мар 18

Овој клуб како невладина организација постои осум години и во него членуваат дипломати од кариера кои работат во Министерството за надворешни работи или кои се во пензија, а кои со децении професионално се определиле за дипломатијата. Во изминатиот период, основната дејност и ангажирање на Клубот беа да организира средби, разговори, конференции, тркалезни маси и друг вид на активности поврзани со македонската дипломатија и надворешната политика на Република Македонија. Клубот го издава списанието „Дипломатски летопис“. Членови на клубот во јавноста на Република Македонија се појавија со сетија на свои дела од оваа област.

Повеќе: Дипломатскиот клуб од Скопје на 27 март 2018 го одржа своето Годишно собрание.

05
Јан 18

На покана од Кабинетот на Претседателот на Владата на Република Македонија, делегација на Дипломатскиот Клуб, на 3 јануари 2017 година, оствари средба со премиерот Зоран Заев.

Повеќе: Размена на мислења со претседателот на Владата, Зоран Заев

Страница 5 од 5

Проекти на ДК

Дебата „Преспанскиот договор, меѓународната позиција на РМ и...“

На 20 септември 2018 година, во Министерството за надворешни работи на Република Македонија се одржа Дипломатско-академска...

Идни активности на дипломатскиот клуб-скопје

19 јуни 2018 средба со Бејли
28 јуни 2018 средба со Нато во РМ
12 септември 2018 средба со Колбер