Артикли

Филтер
  • Тардиционален Дипломатски турнир во тенис „Скопје 2017“

    По повод државниот празник 11 октомври, Министерството за надворешни работи и Дипломатскиот клуб – Скопје, на 14 октомври 2017 година, по 21 пат го организираа традиционалниот Дипломатски турнир во тенис.

  • Промоција на најновата книга на Д-р Данчо Марковски, поранешен македонски амбасадор во Загреб

    На 28 септември 2017, во Министерството за надворешни работи беше промовирана најновата книга на Д-р Данчо Марковски, поранешен македонски амбасадор во Загреб. Промотори беа словенечкиот амбасадор во Скопје г. Милан Јазбец и хрватската амбасадорка во Скопје г-ѓа Данијела Баришиќ. Организитори на промоцијата беа: Дипломатскиот клуб-Скопје, Фондацијата Фридрих Еберт и Министерството за надворешни работи.

    Им ја препорачуваме книгата на сите македонски дипломати, активни и во пензија, со надеж дека ќе продолжи пишувањето книги и пренесувањето на сопствените искуства на новите генерации македонски дипломати.