29
Сеп 22

рупа членови на Дипломатскиот клуб, на 27 септември.2022 година на гробиштата Бутел во Скопје ги посетија гробовите на серија македонски дипломати и им оддадоа почит за нивниот придонес во афирмација на македонската реалност и држава во меѓународни размери.

 

На скромните церемонии на полагање букети цвеќиња и полење на свеќи присуствуваа и дел од семејствата на македонските дипломати Вања Тошевски, Ахил Тунтев, Ванчо Андонов, Трајан ПетровскиЗлатко Лечевски, Ристо Блажевски, Миле Крстевски.... Притоа беа евоцирани и спомени од дипломатските активности и нивните починати колеги.

  

   

 

 

 

Проекти на ДК

Панел - дискусија на 27 април 2023 - „РЕГИОНАЛНИТЕ ИНИЦИЈАТИВИ И ЕВРОПСКАТА ИНТЕГРАЦИЈА“

По повод Денот на македонската дипломатија 29 април, Дипломатскиот клуб – Скопје и Американскиот универзитетски...

Средба на членови на Дипломатскиот клуб во Сојузот на филателисти на Македонија

На 23 декември 2022, во 12 часот во просториите на Сојузот на филателисти на Македонија (ул. „Димитрија Чуповски“...

Дебата „Преспанскиот договор, меѓународната позиција на РМ и...“

На 20 септември 2018 година, во Министерството за надворешни работи на Република Македонија се одржа Дипломатско-академска...

Идни активности на дипломатскиот клуб-скопје

19 јуни 2018 средба со Бејли
28 јуни 2018 средба со Нато во РМ
12 септември 2018 средба со Колбер