12
Мар 23

       Деновиве излезе од печат најновиот, 14 број на единственото дипломатско списание во земјава, „Дипломатски летопис“, во списанието, што го издава Дипломатскиот клуб Скопје. На околу 90 страници, се претставини вообичаените рубрики на списанието, од областа на меѓународната политика и дипломатските односи на нашата земја на билатерален и на мултилатерален план. Како на пример “Актуелности“, „Годишнини“, „Културна дипломатија“, “Повеќе од дипломатија“, „Почесни конзулати во РС Македонија“ , “Сеќавања“, „Меѓу два броја“ и други.

      Како воведен го издвојуваме прилогот на М-р Бојан Маричиќ, заменик претседател на владата на РСМ, задолжен за европски прашања пред Европската унија: „Република Северна Македонија пред вратата на Европската унија“.

Во „Историскиот преглед“, се содржани навраќања на заслужни личности во земјава, за развојот на македонската дипломатска служба во изминатите години.

Скопје, 1 март 2023 година

Проекти на ДК

Панел - дискусија на 27 април 2023 - „РЕГИОНАЛНИТЕ ИНИЦИЈАТИВИ И ЕВРОПСКАТА ИНТЕГРАЦИЈА“

По повод Денот на македонската дипломатија 29 април, Дипломатскиот клуб – Скопје и Американскиот универзитетски...

Средба на членови на Дипломатскиот клуб во Сојузот на филателисти на Македонија

На 23 декември 2022, во 12 часот во просториите на Сојузот на филателисти на Македонија (ул. „Димитрија Чуповски“...

Дебата „Преспанскиот договор, меѓународната позиција на РМ и...“

На 20 септември 2018 година, во Министерството за надворешни работи на Република Македонија се одржа Дипломатско-академска...

Идни активности на дипломатскиот клуб-скопје

19 јуни 2018 средба со Бејли
28 јуни 2018 средба со Нато во РМ
12 септември 2018 средба со Колбер